facebook
mail
Zwembad Toebehoren - Filters en pompen
Weergave:
 


Bezig met laden...
€ 3,95
Per stuk
 
€ 10,95 € 8,95
Per stuk
 
€ 21,95
Per stuk
 
€ 53,95 € 45,00
Per stuk
 
€ 78,95 € 68,00
Per stuk
 
 

Filtersystemen.
Een filtersysteem zorgt er voor dat uw zwembadwater gefiltert word waardoor de onzuiverheden uit uw zwembadwater worden verwijderd en uw zwembadwater langer schoon blijft.

Een filtersysteem is het geheel van middelen aangepast aan het volume van het te behandelen water.
Doorgaans bestaande uit:

  • Een pomp, 
  • Een filter met zijn filtrerende medium (patroon, zand...), 
  • Een inlaatsysteem, 
  • Een aanzuigsysteem om het water aan de oppervlakte aan te zuigen (skimmer)
  • Eventuele hydraulische verbindingen. 
Doorgaans zijn er verschillende functies mogelijk op een filtersysteem (middels de regelklep).
Er zijn twee type filtratiesystemen voor opbouwzwembaden: zandfilter en cartridgefilter. 

Zandfilter:
Het zandfilter heeft meerdere functies.

Filtratie: het water wordt aangezogen door de skimmer,gaat door een filter (zand), en wordt gefilterd teruggeworpen in het zwembad via de terugkeerbuis(-zen).

Backwash: de backwash heeft als doel het water in het filter te laten circuleren, in tegenovergestelde richting als wanneer het zandfilter op de positie ‘filtreren’ is ingesteld, met als doel de onzuiverheden los te krijgen van het filtrerende medium, doorgaans het zand.
De backwash dient te worden uitgevoerd op het moment dat het filter verzadigd is, wat kan worden afgelezen van de manometer.

Normaal gesproken staat de wijzer in het groene gedeelte; op het moment dat deze in het oranje gedeelte staat, betekent het dat het debiet van het water in het filter vertraagd is doordat het filter vol zit met onzuiverheden.

Spoelen: wordt doorgaans uitgevoerd na de backwash, om het vervuilde water in het filter af te voeren via de uitgang ‘waste’.

Circulatie: het water circuleert zonder door het filter te gaan. Hierdoor worden de producten die het water behandelen snel door het water verspreid (niet aanwezig op een regelklep met 4 posities)

Waste: met deze functie wordt het water in het bassin aangezogen en vervolgens afgevoerd via de uitgang ‘waste’ zonder door het filter te gaan.
Deze functie zal worden gebruikt om het niveau van het water te laten zakken na forse regenbuien, die voor een verhoogd waterniveau gezorgd hebben, of bij het schoonmaken van een vervuild bassin met een bezem.


Cartridgefilter.
Het cartridgefilter beschikt niet over meerdere functies. Men hoeft alleen maar het patroon regelmatig schoon te maken en te vervangen, gemiddeld 1 keer per 2 weken